Tur-O

Turorientering i Svelvikmarka

Borjeren

Klubbene Berger IL, Nesbygda IF og Berger og Svelvik O-Lag ønsker velkommen til turorientering i Svelvikmarka. Det har blitt arrangert turorientering i Svelvik i mer enn 40 år, men dette er første året hvor det er et felles opplegg i hele kommunen. Det betyr 120 spennende poster og lete etter spredd over hele kommunen.

Turorientering er en fantastisk aktivitet hvor man får trimmet, brukt hode og blir kjent i marka. Mange av postene ligger nær parkering mens andre igjen ligger langt til skogs. Og du bestemmer selv hvem du ønsker å ta.

Når?
Materiell er i salg fra fredag 28. april og vi har åpningsdag mandag
1. mai. Vi vil være tilstede ved parkeringsplassen på Skalland fra kl. 11.00 til 13.00 denne dagen. Postene blir tatt inn etter søndag 17. september.
Det vil være lokale arrangementer i Nesbygda og på Berger også, men disse blir annonsert senere.

Postplassering
Det kan lønne seg å ta postene i nummerrekkefølge. Studer kartet før du går ut og planlegg hvilken runde du vil ta. Postene er markert i terrenget med rød/hvite postflagg og en klippetang som henger i en snor nær flagget. IKKE KLIPP I POSTFLAGGET!

WP_20150415_17_16_40_Pro
Kontrollkortet/klippekortet
På kortet finner du ruter med bokstaver og tall tilsvarer merkingen på postflagget, samt kort beskrivelse av kartdetaljen der posten er plassert i terrenget. Husk å klipp i riktig rute på kontrollkortet før du går fra posten! I deltakerkonvolutten finnes bare et klippekort. Hvis det er flere personer som går sammen, kan dere få kjøpt ekstra kort for kr 50,-  For å bli registrert må hver deltaker ha sitt eget kontrollkort.

Barnekart for de under 10 år
Det er egne barnekart med 10 poster hvor barna stempler i kartet. Har de tatt
15 posterså får de gullmerke. Det betyr at de trenger å gå to turer (bruke to av de tre kartene). Trenger man flere kart kan de lastes ned og printes ut fra
http://bos.idrett.no/tur-o   Kartet leveres sammen med klippekorta.

Merkekrav
I år kan du velge akkurat de postene du vil blant alle de 120 som henger ute i skogen. Og en ekstra oppmerksomhet loves til de som tar alle 120 postene:
– Under 10 år                                15 poster
– Under 12 år / Over 65 år    40 poster
– Alle andre                                  50 poster

Hellumvannet
Avslutning/merkeutdeling
Vil skje på neste års åpningsdag.

Vi i Nesbygda IF, Berger IL samt Berger og Svelvik O-Lag ønsker alle mange fine turer i Svelvikmarka!

Last ned Tur-O Informasjon 2017