Hovedlandsrennet 2020 Nybygda

Berger IL skigruppe stilte i Hovedlandsrennet (HL) med 15 åringene Johanna Vedal Sjøl, Jens Kristoffer Dyrdahl og Sivert Ekroll. HL er det største rennet for 15 – 16 åringer og her stiller både bredde og topp med fra hele landet og regnes som et uoffisielt NM for denne aldersgruppen. Ungdommene har trent ivrig og lenge for årets hovedmål og største konkurranser for årets sesong, de var alle 3 godt forberedt på rennene og gledet seg veldig til konkurransen.

5 km klassisk

Fredag var første konkurransedag med 5 km klassisk. Løypene i Nybygda er tøffe og harde og de setter store krav til både utholdenhet og teknikk. Med over 900, 15 og 16 åringer på startstreken, er det tøft å hevde seg i toppen. Johanna Vedal Sjøl gikk meget godt teknisk og løp bakkene i fin Klæbo stil passerte 2,5 km på flott tid. God trening gjennom sesongen har gitt resultater og de harde løypene i HL ble forsert med god fart og stil. Johanna gikk et knallgodt løp og ble nr. 25 av 190 i klassen.

I gutter 15 år var det 260 gutter i klassen og Berger hadde to sterke løpere som er meget treningsivrige og harde konkurrenter. Jens Kristoffer Dyrdahl startet tidlig i klassen, gikk hardt ut og hadde supre ski og topp form. Han ledet lenge ved 2,5 km og i mål. Sivert Ekroll hadde også et mål om en god plassering i HL. Sivert presset hard i bakkene og i de tekniske svingene og kom i mål som nummer 6. i klassen, kun 17 sekunder bak vinneren. Det skilte kun syv sekunder til nr. 7 klassen som ble klubbkamerat Jens Kristoffer Dyrdahl. Sterkt renn av begge to og moro med så jevne dueller.

Sprint fristil 

Lørdagens konkurranse var sprint fristil. Det var nok en gang mildvær og regn og det plasket ned og ble meget utfordrende og hardt. Det var tidvis mye regn, vind og sludd. Alle 3 utøverne hadde som hovedmål å gå distanserennet med ville selvsagt også gjøre en god konkurranse i sprint. Johanna gikk i plaskregnet og gikk bra men kom ikke videre til kvartfinalen. Jens Kristoffer gikk en sterk prolog og ble nr. 22 og gikk videre til kvartfinalen. Sivert startet blant de siste og gikk en knallbra prolog med 7. beste tid. I kvartfinalen gikk gutta i hvert sitt heat. Heat nr. 2 startet Sivert og lå litt bak i starten. Etter en god sluttspurt i bakken og inn mot mål klarte han å gå forbi og vinne heatet sitt. I heat nr. 4 gikk Jens, det var et tøft heat og han ble nr. 5 i heatet. Semifinalen ble spennende med raske gutter og stor fart. Sivert jobbet seg opp i feltet og i det han var i rygg på de første i feltet ble fall før oppløpet og Sivert ble dermed nr. 3 og gikk videre til finalen. I finalen var det god trøkk fra start og Sivert prøvde og prøvde å komme forbi. Klarte til slutt i den siste lange bakken og fikk smettet seg forbi før nedoverbakken og oppløpet. Det ble en tett duell der det kun skilte 0:00.9 mellom de 6 finalistene. Sivert ble nr. 6 og var strålende fornøyd.

Stafetter Telemark og Vestfold

Jens og Sivert hadde kvalifisert seg for Telemark og Vestfold sitt førstelag. De gikk med 16 åringene Håvard Bergmann, fra IL Ivrig og Oskar Opstad Vike fra Andebu. Distansen var 2X 5 km klassisk på 16 åringene og 5 km fristil på Jens og Sivert. Med to sterke 16 åringer på laget hadde de et godt utgangspunkt til å få vært med langt fremme i stafetten. Oskar og Håvard gikk to flotte etapper og Sivert kunne veksle ut med de 4 beste lagene. Sivert lå i rygg på de 3 beste og jobbet hardt i bakkene. Kristian Kollerud, fra Konnerud rykket og 15 åringene Mads Koritov og Sivert Ekroll kom side om side kun 11 sekunder bak Buskerud. På 4 etappe fikk Jens kjenne på et tøft felt og han kjempet godt i bakkene og utfor. Det ble en sterk 6. plass på laget, de var meget overrasket og fornøyd med løpene. Det var med 111 stafettlag i gutteklassen.

Johanna Vedal Sjøl gikk 3,5 km klassisk på Telemark og Vestfold sitt 3. lag. Hun gikk en fremragende etappe med 14. beste etappetid. Telemark og Vestfold sitt lag ble nr. 27 av 73 lag.

HL har godt over all forventning. Det har vært et sosialt og hyggelig arrangement. Berger IL har samarbeidet med kretsen, klubbene i Vestfold og Team Nordre Vestfold. Stor takk til smørere, skitestere, trenere og foreldre mm som gjør det mulig for ungdommen å få en fin opplevelse sportslig og sosialt. Vi ser frem til neste års HL i Holmenkollen 2021.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s