Oslo Skifestival 18. -19. januar 2020

Berger IL stilte med 7 løpere i OSLO SKIFESTIVAL 18 – 19. januar 2020

Oslo skifestival ble gjennomført for 36. gang denne gang med lite snø, litt regnvær, tåke og løse forhold på lørdag i fristil og noe bedre forhold og fint vær på søndag under klassisk delen, men det er uansett en flott opplevelse å gå i nasjonalanlegget i Holmenkollen. Lørdag stilte Berger IL med 6 utøvere i alderen 13 – 15 år til start i fristil renn. De gikk sammen med nær 2.500 påmeldte i alderen 8 – 16 år. Den flotte gjengen fra Berger IL gledet seg stort til å bryne seg på de tøffe løypene i Kollen i knallhard konkurranse med løpere fra store deler av sør og midt Norge.

Eline Ekroll var først ut av våre utøvere og var med i teten i klasse J13 sammen med 129 jenter i klassen. Eline gikk hardt ut og kjempet god til mål og var meget godt fornøyd med å klare en 3. plass. Adrian Aulie gikk i G13 år sammen 148 gutter. Han har trent godt i høst sesongen og har en flott fremgang i løypa, gikk et meget godt renn og gav absolutt alt som vanlig og lå rett ut i målområdet. Adrian gikk til en sterk 41 plass i klassen. Isac Luther gikk i klasse G14 år. Han jobbet hardt og godt i de harde løypene sammen med 153 i klassen.

I gutter 15 år stilte Berger med Jens Kristoffer Dyrdahl og Sivert Ekroll, sammen medr 120 gutter i klassen.  Jens startet tidligst og gikk et sterkt løp, han gikk hardt ut og ble nr. 5. Sivert gikk også godt i de harde løypene i Kollen og gikk inn til en sterk 4. plass. Det skilte kun 10 sekunder mellom Jens og Sivert. Johanna Vedal Sjøl gikk i jenter 15 år, løypene var løse og utfordrene. Johanna liker tøffe forhold og ble nr. 36.

Vi er meget godt fornøyd med alle Bergers skiløpere som viser stor fremgang og behersker teknikken bedre og bedre. De viser god lag følelse og heier hverandre frem i løypa. Det er godt når løypene er tøffe.

Søndag 19. januar – Jørgen i M17 og Jens, Sivert og Johanna i G15/J15 jaktstart 

Jørgen Bertram Dyrdahl hadde en flott start på Norges Cupen med 13, 27 og 10 plass på Lygna forrige helg for M17 år. Juniorene gikk Skiathlon (fellesstart med skibytte: Klassisk + fristil): M17 5+5 km Denne helgen startet han friskt med å ta ledelsen i M17 år, men stavbrudd og trøbbel så gikk det ikke helt uten uhell denne dagen men til tross for dette ble det en sterk 3. plass.

For 15 og 16 åringene var det jaktstart 5 km klassisk. Johanna hadde mål om å klatre opp på listene da hun er sterkest i klassisk stil. Hun startet godt å klarte å klatre 12 plasser opp til en flott 24 plass. Sivert og Jens startet som nummer 4 og 5 etter lørdagens løp og hadde en god sjanse til pallen hvis alt klaffet. De gikk 2 runder a 2,5 km. Det ble et tøft løp der Jens og Sivert gikk hardt ut for å prøve å følge sterke konkurrenter. Det ble en sterk 3. plass på Sivert kun 11 sekunder opp til 1. plassen. Jens fulgte opp med en sterk 6. plass.

Berger IL skiløpere viser stor fremgang og behersker teknikkene bedre og bedre. De viser god lagfølelse og heier hverandre frem i løypa. Det er godt når løypene er tøffe. Vi har hatt en super helg i Holmenkollen og har hatt det hyggelig sammen både før under og etter konkurransene og ikke minst har smørerne gjort en formidabel jobb med skiene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s