Et tilbakeblikk på sesongen 2018/2019

Eline i tetFørste felles skitrening denne sesongen var torsdag 11. oktober. Det har som vanlig vært trening mandag, torsdag og langkjøring på søndag. Det har også vært en ivrig gjeng som har samlet seg på tirsdagene for ei hard hufse økt.

Denne sesongen har det vært mellom 15 – 20 barn og unge på treningene. Vi har fått til et samarbeid med Sande Sportsklubb og Inger Bonden har bistått som trener sammen med Margrethe og David.

Det har vært en ny runde med å få inn sponsorpenger.  Det har kommet noen nye sponsorer til.

Denne sommeren var det kun 4 deltagere på sommerskiskole.  I år falt valget på sommerskiskolen i Holmenkollen. Det var en uke med kjente trenere og mye god teknisk læring. Sommerskiskole er noe som gir mersmak, og mange ønsker å reise til sommeren også.

Sondre Eriksen har også i år vært med på å gi teknikktrening. Tidlig i sesongen holdt Gabriel Johannessen smørekurs for klubbens medlemmer.

Før snøen kom hadde vi dugnad i lysløypa og vegen opp til Langmyr, det var god oppslutning om dugnaden og vi fikk fikset mye på løypenettet. Det ble servert varm suppe til dugnadsgjengen.

Helgen 16. – 18. november reiste mange utøvere og foresatte på samling til Rustad Hotell på Sjusjøen.  Her var det flotte skiforhold og godt sosialt samvær.

Det har blitt arrangert 8 onsdagsrenn alle med ski på beina!

Denne vinteren har vi hatt passe med snø og flotte løyper på Berger. Alle treningene har gått som planlagt med ski på beina.

Onsdag 13. mars arrangerte Berger IL klubbmesterskap.

Vi har åpent i Vaffelbua hver søndag i januar og februar.

Dette har vært en fantastisk sesong for utøverne fra Berger. Klubbens løpere har deltatt på tilsammen 36 forskjellige renn.  Pallplasseringer har det blitt mange av denne sesongen. Vi er godt synlig når vi er ute og representerer klubben. Det har i snitt vært med 12 – 15 utøvere fra Berger på hvert renn.

Jakop, Jørgen og Alv har gått hovedlandsrenn på Gålå, det ble flotte plasseringer på alle sammen.  Jørgen gikk inn til 8 plass i 7,5 km fristil.  Alv kom på 100 plass Det var over 200 deltagere med. Jørgen var med på 1. laget til kretsen i stafett og her ble det seier.  Jakob gikk en flott etappe for laget sitt som endte på 39 plass.

Berger Il var godt representert lokalt i Montebellonatta og Montebellorennet. Det har også blitt gode plasseringer i KM (kretsmesterskap) Det har vært tre forskjellige distanser i KM, langdistanse, sprint og normaldistanse.  Av disse løpene ble det 12 medaljer i edelt metall med hjem til klubben.  De minste som har deltatt på renn har også gjort det veldig bra, selv om listene ikke er rangerte. I år stilte vi med ett stafett lag i KM, her gikk Sivert, Jørgen og Jens Berger inn til seier.

Under Ungdommens Holmenkollrenn deltok Johanna, Sivert, Jens og Kristoffer, dette er et renn med over 200 deltakere i hver klasse. Bergerløperne gikk godt og kom alle inn før 100 plass.

Ellers har vi vært veldig heldige som har Per Einar, alltid flotte løyper.

Det var 10 fra Berger som deltok på ungdomsbirken. Alle ti gjorde gode løp. Eline vant jenter 12 år samt trippelen i Birken.  Sivert kom på 2. plass i trippelen.   Jørgen er tatt ut til å gå kong Haralds ungdomsstafett i kollen på søndag.

Skigruppa takker for sesongen 2018/2019.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s