10 spreke ungdommer fra Berger IL med i UNGDOMSBIRKEN 2019

et var en flott gjeng med 10 spreke ungdommer i alderen 12 – 16 fra Berger IL som var med i et av Norges største skirenn for ungdommer. Ungdomsbirken samler hvert år over 2.200 deltakere i alderen 12 – 16 som går skirenn fra Sjusjøen langrennarena til Birkebeiner skistadion. Distansen de går er 15 kilometer klassisk og de har sekk på ryggen som skal veie 1,5 kilo og inneholde, vindtett jakke og bukse, drikke, mat, buff, lue. UngdomsBirken ble arrangert for 18. gang og er en massemønstring av unge skiløpere. Det er i de yngste klassene og opp mot 300 deltakere i gutte klassene og over 200 i jente klassene. Det fine vinterværet med kuldegrader førte til perfekte forhold i løypa for alle ungdommene.

Alv Skjeldal startet i gutter 16 år på 3. linje. Han satser trippelen og håpet på en godt grunnlag. Alv hadde litt tråe ski, men jobbet godt og ble nr. 90 i klassen.

Neste klasse var gutter 14 år og Jens Kristoffer, Sivert Ekroll, Kristoffer Aulie og Bjørn Berven Agard var klare til å kjempe med 252 gutter i klassen. Gutta gikk godt og var fornøyde med dagen. Jens og Sivert var seedet i pulje 1 og var godt framme i det store feltet fra start. Sivert gikk et godt løp og gikk inn til en sterk 12. plass. Jens Kristoffer fulgte opp med en sterk. 23 plass etter en flott avslutning hvor han plukket mange plasser. Kristoffer og Bjørn gikk også bra i den store klassen. Kristoffer ble nr. 77 og Bjørn nr. 131.

Johanna Vedal Sjøl gikk et solid renn men hadde også uhell da hun falt underveis. Litt forslått klarte hun en flott 81 plass av 179 jenter i klassen sin J14 år.

Isac Luther var med for 2. gang og har hatt en fin fremgang siden i fjor. Han gjennomførte årets Birken med en flott 144 plass av 285 gutter.

Johanne Berven Agard hadde også uhell, med fall og sykdom i kroppen, hun ble kjørt ned i løypa i de tøffe utforkjøringene, på tross av dette gikk hun de 15 km og gjorde et godt løp.

Adrian Aulie var med i det nest største feltet i Ungdomsbirken med 282 gutter. Han gikk for første gang og var spent på den lange distansen, det gikk veldig bra og Adrian fikk en fin tur og sto distansen meget godt.

I den siste klassen jenter 12 år hadde Eline Ekroll ventet lenge på starten kl. 11:30. Hun var spent på den lange distansen og de 202 jentene hun skulle konkurrere mot. Etter en meget god start var hun i ledelsen sammen med 3 andre jenter. Det var 3 jenter som kjempet om seieren. Eline fikk en liten luke inn mot mål og vant klassen sin.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s