Hovedlandsrenn Gålå 2019

Hovedlandsrenn – er et ekstra stort skirenn, med mye puls og ekstra mange dialekter. Det er kun for 15-16 åringene, hvilket i år er 2003 og 2004, fra hele landet. Det er tre dager med konkurranser. Dag en: individuelt renn. Stilart veksler fra år til år, 2019 var det fristil – 7,5 km for G16, 5km for resten. Lørdagen er det sprintstafett. De 30 beste går videre, resten fortsetter i en skicross. Søndag er det kretsstafett.

Vi har, som seg hør og bør, smøretelt. Her samles et utvalg dedikerte, som tar smøreansvar for hele gjengen fra Vestfold og Telemark skikrets. Det er viktige oppgaver og det jobbes, time etter time. Vi vet at de liker det, men likevel – det er mange timer – og mye jobb. Smøreteltet er sosialt – og det veksles erfaring og råd klubber mellom. Hemmeligheten har løftet på seg, også i smøreteltet, de senere årene. At det ikke lenger er fluor å ty til for å jevne ut forholdene slik at skiene blir mest mulig like – gir jo en utfordring.

Første dag i Hovedlandsrennet var det tid for 7,5 km fristil her var G 16 representert med Jørgen Dyrdahl og Alv Skjeldal. Alv er inne i sin andre sesong som skiløper og gjorde et godt løp som resulterte i en 100 plass. Jørgen har noe lenger fartstid som skiløper og forventningene var høye, han innfridde stort og endte på en solid 8. plass. Det var godt over 200 deltagere med.

Andre dag i Hovedlandsrennet gav mye fart og spenning. Dagens meny var Sprint med prolog hvor kun de 30 beste gikk videre. Deretter en morsom og god skicross for alle andre. Summert, mye fart og spenning.
Hos gutter 2004 gikk Jakob K Engedahl prolog, men endte opp i skicrossen. Alv Skjeldal og Jørgen B. Dyrdahl representerte gutter 16 år. Jørgen kom videre han var nære, men ikke nære nok.

Søndag var det klart for stafett. Jørgen var tatt ut til å gå førsteetappe for kretsens 1. lag. Han langet ut og gjorde et godt løp som tilslutt var med på å ta seieren i gutter 16 år. Jakob var heldig og fikk gå på 3. laget til kretsen, laget hans endte på 39 plass. Alt i alt var det 125 lag med på denne stafetten.
Føretselaget til TVSK tok en solid seier i stafetten under Hovedlandsrennet søndag.

På vinnerlaget gikk Jørgen Bertram Dyrdahl, Arthur Hartveit Klavenes, Vebjørn Hovdejord og Fredrik Hoksrud Myhre.


Gutta ble godt mottatt på mandagens trening; det ble flagg, kake heder og ære.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s